Seiteninhalt

Museums

Een mogelijkheid voor bezoekers om te leren over de geschiedenis en de cultuur van de regio is door het verleden en het heden te bezoeken en te speculeren over de toekomst.

Museumstad Villa Böhm

Documentatie en historische exposities laten u op interactieve manier kennis maken met 800 jaar geschiedenis van Neustradt in een van de mooiste gebouwen uit de omgeving. Uitgebreide muur- en plafondschilderingen en decoraties passen bij de prachtige reis door de tijd. Een programma van exposities per onderwerp en een open air theater in de zomer maken van Villa Böhm een absolute must als u Neustadt bezoekt.

www.stadtmuseum-neustadt.de

Otto Dill - Museum

Otto Dill is, samen met Max Slevogt, zonder twijfel de meest bekende kunstenaar uit de Pfalz. Zijn expressieve dierenschilderijen, dramatische stierengevechten op doek en zijn prachtige landschappen laten een dynamisch en sterk karakter zien. Het Otto Dill museum, gefinancierd doro de Manfred Vetter Foundation, laat een overzicht zien van deze bekende artiest uit Neustadt.

www.vetter-stiftung.de/museum

Deidesheim Wijnmuseum

Dit exentrieke museum biedt u een inzicht in de cultuur en de variatie uit de wereld van wijnen. Er zijn ook speciale exposities en conferenties.


Andere interessante musea:

Historische museum van Pfalz Speyer
www.museum.speyer.de

Museo Reiss-Engelhorn-Museen Mannheim
www.rem-mannheim.de

Gutenberg Museum
www.gutenberg-museum.de