Seiteninhalt

Advent in de dorpen

De dorpen tonen de kersttradities en zijn een ideaal beginpunt voor vele excursies en een verblijf in de adventperiode in de streek van de Pfalzwijn - van de historische stad Neustadt tot Hambach, Diedesfeld, Duttweiler, Geinsheim, Gimmeldingen, Haardt en Königsbach, Lachen-Speyerdorf of Mußbach: Ieder wijndorp heef zijn eigen authenticiteit met wijnkelders, restaurants en gedecoreerde straten en lanen die inspireren tot kerstdromen.

Diedesfeld

De kerstmarkt in Diedesfeld, een typisch wijndorp in een zee van wijngaarden, zal woren gehouden op het kerkplein rondom de Remigiusfontein. Naast een loterij, kerstliederen en ander muzikale evenementen, kun je huisgemaakte decoraties voor je kerstboom kopen. Kerstlekkernijen en glühwein van de feestelijk versierde stands geven je bezoek aan de kerstmarkt een zoete sfeer.

Duttweiler

De Duttweilerer kerstmarkt vindt plaats op het wijnhuis Bress. Naast warme dranken, wafels en lichte maaltijden zijn er allerlei verschillende kerstspecialiteiten aanwezig: Advent- en deurkransen, ongebrukelijke kerstdecoratie, heksenhuisjes en mooi houtwerk.
Als je de voorkeur geeft aan een kleine gezellige kerstmarkt met fijne delicatessen is dit de juiste plek! De hoogtepunten voor de kinderen: De kerstman komt langs met veel cadeaus.

Geinsheim 

Het jeugdkoor "Cantemus" kondigt het begin van de Advent aan in de St. Peter en Paul kerk in Geinsheim. Het koort oefent wekelijks, iedere woensdag, om dit evenement voor te bereiden.

Gimmeldingen

Gimmeldingen is zeker een bezoek waard, niet alleen tijdens het bloeiseizoen van de amandelbomen. Vooral tijdens de Advent is het een fascinerende ervaring om door dit idyllische dorp te wandelen, de mooi gedecoreerde straten te bewonderen en te stoppen voor een maaltijd in een van de vele lokale tavernes. Gedurende het kerstseizoen nodigen wijnhuizen en restaurants je uit om van een stevig kerstmaal, wijnproeverij of andere aangename verrassingen te genieten.

Haardt

De Haardter Advent nodigt je uit voor een sfeervolle kerstmarkt met ambachtelijke en huisgemaakte specialiteiten, een genot voor de mond. Naast versgebrande koffie, huisgemaakte cakes, soep en worst zijn er glühwein en kinderdrankjes.
Vakwerkhuizen uitde 18e eeuw, barokke huizen met sierlijk steenwerk vormen in combinatie met statige wijnhuizen de historische achtergrond van deze kerstmarkt.
's Winters is de Haardter Schlössel met de Schlossberg bijzonder mooi. Naast ambachtelijk handwerk voor volwassenen worden kinderen niet vergeten! Kinderen kunnen zich bezighouden met pottenbakken, smeden en het maken van kerstmanfiguren van chocolade.

Hambach

De Hambacher Christkindlmarktvindt plaats in het idyllische wijndorp Hambach, in en rondom het "Alte Rathausl" en de "Herr'schen Hof". Er is muziek van de jeugdbrass band van de Kolpingkapelle Hambach, het trombonekoor van Hambach-Winzingen en een optreden van de plaatselijke kindervolksdansgroep.
30 standhouders tonen hun ambachtelijke handwerk, evenals huisgemaakte lekkernijen als honing of chocladespecialiteiten en geweldige kerstdecoraties.
Het eerste weekend van de Advent kunnen kinderen leren bakken in een bakkerij en het 2e Adventweekend staat in het teken van kunstambacht. De kerstmarkt kan, uiteraard, niet zonder kerstman! die “brave” kinderen hun kerstcadeau geeft op 4december  ....

Königsbach

Königsbach luidt het kerstseizoen in met een sfeervol kerstconcert, uitgevoerd door de plaatselijke muziekvereniging. Naast de vele kerstvieringen in de parochiehal, organiseert de Weinland Königsbach (wijnbouwerscoöperatie) een glühweinfestival voor de hele familie. Met live kerstmuziek, zoet gebak en glühwein, is Sinterklaas een speciale ervaring.

Lachen Speyerdorf

In Lachen-Speyerdorf nodigt het "Weisheits Weihnachtszirkus" iederen voor de 10e keer uit voor een geweldig evenement in kerstsfeer. Met acrobatie, vuurvreters, paardendressuur en zelfs krokodillen biedt dit circus voor elk wat wils. Kerstsfeer gegarandeerd!

Mußbach

De 2e en 3e zondag van de Advent, kunnen bezoekers genieten van feestelijk versierde en verlichte huizen in Mussbach met kerstkoekjes, handwerk, sieraden, kunst, spellen, boeken en cadeau-ideeën. Natuurlijk is er glühwein, warm eten en andere culinair lekkers te vinden bij de kerstkraampjes en in het kerkcafé. In de kanselarij van de St. Janskerk staat een grote kerststal.