Seiteninhalt

Zomer

Beleefdag Duitse wijnstraat

Het pittoreske wijngaardlandschap langs de "Deutscher Weinstraße" nodigt uit tot relaxen langs de verkeersvrije Duitse Winstraat.

De Pfalzwein organisatie organiseert samen met de andere gemeenten langs de Wijnstraat de autoloze zondag, die jaarlijks 250,000 tot 300,000 bezoekers trekt. De Deutsche Weinstraße, de oudste wijntoerisme-route ter wereld, is tussen 10 en 18 uur gesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Dit jaar richt het motto van de "Weinstraßentag", dat ook het langste wijnfestival in de Pfalz is, zich op de vele ontspanningsactiviteiten langs de Weinstraße en de nabijgelegen Pfälzerwald Nature Park evenals de culinaire verleidingen uit de streek. Alle Verdere informatie is te vinden http://www.pfalz.de/erlebnistag-deutsche-weinstrasse.

Het mooiste wijnfeest uit de Pfalz

Als wijnfestivals een kroon dragen

Smaken verschillen nu eenmaal, maar de onderscheiding voor het "Mooiste Wijnfestival van het Jaar", jarenlang georganiseerd door de Pfalzwein-Werbung heeft weinig van doen met de populaire schoonheidsverkiezingen. De jury, die bestaat uit vertegenwoordigers uit de wijnindustrie, journalisten en huidige en voormalige wijnhoogheden, willen de Weinfest - cultuur van Pfalz met zijn aanbevelingen laten herleven. Het jaarlijkse evenement is bedacht om de interesse van bezoekers te wekken voor festivals die kwaliteit combineren met wijn, eten, sfeer en decoratie, die worden ondersteund door lokale gemeenschappen - in het kort: wijnfestivals, die een speciale sfeer bieden en zich onderscheiden binnen maar liefst zo'n 200 festivals rondom Pfalzwijnen. Hoge kwaliteit, maar niet té nobel, traditioneel, maar niet saai, met goede wijnen en lekker eten tegen schappelijke prijzen - dit zijn enkele criteria bij het selecteren van een festival. Het feit dat er in de Pfalz, naast de 16 festivals in dit kleine stukje, veel andere festivals zijn,die een kroon verdiende, staat buiten kijf. Laat het de Paltswein_Werbung even weten als je er een wilt aanmelden.. Misschien wordt jouw favoriet snel "het mooiste wijnfestival van het jaar".

SIGMA SPORT Mountainbike-Marathon

De mooiste mountainbikeroute van Duitsland met "Trails of the finest"... Start traditioneel na het tweede weekend van augustus in Neustadt an der Weinstraße.

Start en finish: Bachgängel-Parkplatz / Rittergartenstraße Neustadt an der Weinstraße.