Seiteninhalt

Mußbach

De eerste aanduiding van Mussbach als wijndorp is als meer dan 1300 jaar oud. n het midden van het dorp ligt de 'Herrenhof', de oudste wijnboerderij in de Pfalz, die ooit tot de orde van St. Johannes behoorde (tours op aanvraag).

Tegenwoordig wordt deze wijnboerderij vooral gebruikt als cultureel centrum en worden er heel wat events en exposities gevierd. De meest bekende wijngaard van Mussbach is de 'Mussbacher Eselshaut'.

Als we het hebben over wijnfestivals, dan hoeft Mussback niet te vrezen voor competitie. Al in maart showen de wijnboeren hun mooiste wijnen tijdens het 'Mussbacher Spitzen. De eerste twee weken in juli zijn het toneel voor het 'Eselhautfest' in de historische Herrenhof en in het eerste weekend van augustus is er de 'Mussbacher Weinkerwe'. Van september tot begin november kunt u de nieuwe oogst direct proeven vanuit de druivenpersen in de Winzergenossenschaft Weinbiet en in veel wijnboerderijen.

De Johanneskerk, gebouwd in gotische stijl werd ooit door zowel de katholieken en protestanten gebruikt als een zogenaamde simultane kerk.

De DLR is het centrum van educatie en reseach op het gebied van wijncultuur en heeft een mediterrane tuin die de moeite van het bezoeken waard is. Het buitenzwembad is de plek om in de zomer af te koelen, terwijl de Herrenhof rond Kerst juist het toneel vormt voor de kerstmarkt en pittige wijnen.