Seiteninhalt

Lachen-Speyerdorf

Zoals de naam al suggereert zjn de dorpen Lachen en Speyerdorf niet altijd een geheel geweest. Vandaag de dag zijn beide dorpen, gelegen ten zuidoosten van Neustadt, samen een van de grootste van de negen wijndorpen.

Lache' is een ouderwetse term voor het begrip 'water' waar 'Spiridorf' verwijst naar de nabijgelegen rivier de Speyer, die tegenwoordig de 'Speyerbach' wordt genoemd. De landelijke charme van het dorp is te danken aan de houten huizen uit de tijd van Franco en de Duitse stijl uit de tijd van de eerste bewoners, de Kelten en de Romeinen rond 774 na Christus.

De kollosale scultpuren die u in de tuin vindt zijn eigendom van Prof. Gernot Rumf in de Pestalozzistrasse. Deze befaamde beeldhouwer maakte niet alleen de 'Elwedritsche' fontein maar ook de unieke zonnewijzer van de evangelische kerk. Zonneschijn is het woord dat u in Lachen-Speyerdorf vaak tegenkomt. In het 'Solarpark Flugplatz Lilienthal' wordt er aan de grootste zonnecollector van Duitsland gewerkt, terwijl spoorliefebbers hun hart kunnen ophalen bij de collectie stoommotoren, spoorwagons en rails van Dieter Hofherr rondom zijn huis.