Seiteninhalt

Königsbach

Wijndorp en gezondheidsdorp Königsbach ligt ten noorden van Neustadt waar de wijngaarden de bossen 'kussen'.

Het oude dorpscentrum, met het buitenhuis dat gebouwd is door de bisschop in 1759 (nu wijngoed Engel) en de parochiekerk van St Johannes, betovert de bezoekers met haar charmante steegjes. De gotische torenspits contrasteert met het barokke middenschip. Binnen vindt u een gevleugeld altaar met een van de laatst bewaard gebleven altaarstukken uit de Pfalz, met daarop de kruisiging van Jezus Christus tegen een houden achtergrond. Ook vindt u hier het begin van het Pelgrimspad met twaalf stops dat door het 'Klausental' naar de kapel van de veertien heilige helpers leidt, waar eens per jaar een festival wordt georganiseerd ter ere van de Heilige Margaret.

Herinneringen van eerdere vorsten van het herenhuis zijn vastgelegd in de 'Hirchhornring' en kunt u lezen in het centrum van het dorp. De pastorie van vandaag was destijds de residentie van de Ridders van Hirschhorn (van de Neckar vallei).

Maar het zijn niet alleen adembenemende uitzichten die het dorp biedt dat het een van de meest geliefde plaatsen is om te wonen in Neustadt. Ook de elegante wijnen die op de wijngaatden als de 'Idig', de 'Olberg', 'Jezuitengarten' en 'Reiterpfad' hier geproduceerd worden, spelen daarin een belangrijke rol. Proef deze wijnen op Weingut Sommer of Weinland Königsbach.