Seiteninhalt

Hambach

Omgeven door wijngaatden en kastanjebomen is het dorp Hambach verdeeld in drie geogratische delen: boven-, midden- en beneden-Hambach. Deze officiele spalocatie werd in 865 al gezien als gezondheidsplek en destijds Haganbach genoemd.

In Oberhambach kunt u een van de mooiste barokke kerkren van de Pfalz bezoeken, de kerk van Jacobus met haar verstevigde toren.

Het stadhuisplein in Mittelhambach wordt gedomineerd door het 'Gasthaus zum Engel', het hospice waar Jacobus vroeger onderdak bood aan pelgrims, en door het oude stadhuis dat gebouwd werd in 1739-1741 in barokke stijl. Van hieruit leidt de weg naarboven naar de middeleeuwse 'Schlossgasse' naar het kleine kasteel van 'Geispitz' met de grote gordijngevels.

De 'Obergasse' brengt u naar het zuiden naar Unterbach met zijn jachtlodge, gebouwd door de bisschop uit 1605 naar de 'Andergasse'. De geschiedenis van Hambach is direct verbonden met Kasteel Hambach, ooit bekend als 'Kästeburg' (Kastanjekasteel) en later als het 'Maxburg', historisch geassocieerd met de geboorteplaats van de Duitse democratie. Hambach is tegenwoordig een mix van nieuwe villa's, historische wijngaarden en -boerderijen en een grote verscheidenheid in putten en waterpartijen. Tel daarbij een verwarmd buitenzwembad op een prachtige plek bij op en wandel en fietsroutes in de buurt dwars door de bossen en wijngaarden via de Kirchbergwegof de Obergassenweg met haar uitkijkpunten, en u bent op het juiste adres.