Seiteninhalt

Haardt

De wijn zorgde ervoor dat het dorp Haardt al vroeg goede tijden beleefde. Die historie is goed bewaard gebleven in de houten huizen die dateren van de 18e eeuw en de barokke, met ornamenten versierde gebouwen die moeiteloos samengaan met de wijnboerderijen die nog met de hand worden bestierd.

Het dorp zelf, dat al meer dan 750 jaar oud is, wordt omringd door het Pfalzische kasteel 'Haardter Schössel' en de wijnterrassen. Als een officiele gezondheidsplek om te revalideren na ziekte wordt het dorp ook wel 'het balkon van de Pfalz' genoemd omdat u, bij goed weer, zelfs de verre wijngaarden en de kathedraal van Speyer kunt zien.

Vanuit het dorp is er een mooie wandeling langs exotische mediterrante planen te maken van het Dr. Welsch terras via de Sonnenweg naar de ruies van Wolf's kasteel 'Wolfsburg'. Het wijnpad dat vertrekt bij 'Herrenlettenweg' geeft u alle actuele informatie over de wijn, de druivenoogst en over het karakter van de meer dan 16 soorten druiven in het dorp, zoals de Portugieser, de Scheurebe en de Gänsfüßer'. Bijzondere hoekjes en gaatjes zorgen voor welkome pauzes met uitzichten op de prachtige barokke villa's. Met dank aan de beschutte geografische ligging en het milde klimaat voelen de mediterrane planten zich in Haardt thuis.