Seiteninhalt

Gimmeldingen

Zandstenen muren, smalle straatjes en met wijnranken beklede ingangen die de weg naar de wijnkelders karakteriseren het dorp Gimmeldingen. Ondanks dat het dorp tegenwoordig vooral bekend staat voor haar gezondheidsstatus, waren het de Romeinen die hier de mogelijkheden zagen voor de verbouw van wijnen.

Een mooi voorbeeld hiervan is de Mithras plaquette, gemaakt ter ere van de God van het licht. De originele plaquette kan worden bewonderd in het Historische museum van de Pfalz in Speyer.

Gimmeldingen is het ideale startpunt voor wandelaars. Duidelijk aangegeven routes leiden u naar het Pfälzerwald Natuurpakr, naar de vallei van Benjetal, naar de uitkijkpunten die zicht hebben op de Looganlage en Silbertal - de zilveren vallei. Er is zelfs een nordic walkroute richting de vallei. Informatie over wijnbouw en wijncultuur is beschikbaar als u de Wijnroute neems via de Fürstenweg. Het wijndorp Gimmeldingen is beroemd voor de vroege amandelbloesems in maart en voor de 'Gimmeldinger Meerspinne'. Het milde klimaat transformeert de lentelucht tot een lucht gevuld met het parfum van amandelen en is al 60 jaar de ultieme aanleiding voor het 'Amandelbloesemfeest' en de kroning van de 'Amandelkoningin'. Het uitzicht vanaf het König-Ludwig-paviljoen over de delicate roze zee van amandelbloesem is een bijzondere attractie van Gimmeldingen. Er is zelfs de - in zandsteen gegraveerde quote - 'De tuin van Duitsland - de bloemrijke Pfalz, Koning Ludwig I 1856'.

In Whitsun vieren de inwoners van Gimmeldingen hun 'Loblocher Weinzehnt', een historisch wijnfeest, in het derde weekend is het tijd voor de 'Gimmeldiner Weinkerwe' en in oktober wordt dat nog eens overgaand door de 'Gimmeldinger Herfst'. Redenen genoeg om Gimmeldingen het hele jaar door te bezoeken.