Seiteninhalt

Geinsheim

Het moet wijn zijn dat door de aderen van de inwoners van Geinsheim stroomt, want dit dorp heeft de grootste wijngaarden van alle negen dorpen in de Neustadtregio.

Houten huizen met ooievaartsnesten die vaak zijn bewoond zijn naast de torenspits van de St. Peter en Paul de populairste bezienswaardigheden in het van origine boerendorp.

Het Geinsheimer Ludwigskerwe - het grote dorpsfeest - vindt plaats in het laatste weekend van augustus. Halverwege juni is het tijd voor het 'Asperges en wijn'-feest als de gasten de lokale asperges komen proeven. Of ze nu worden geservereerd met ham, zalm of als een heerlijke soep...het is een waar feest. Vergeet daarbij ook de 'Plälzer Grumbeere' niet, nieuwe aardappelen en een frisse Silvaner of Rivaner wijn die perfect past bij de asperges.

Bent u actiever ingesteld, kies dan voor een van de mooiste fietstochten (R-58) door de Ordenswald naar Speyer. Hier kunt u ook uw handicap ontdekken op de prachtige golfbaan met 18 holes. Neem voor verdere detailscontact op met: Golf-Club Pfalz e.V. (Tel.: 06327 97420).