Seiteninhalt

Duttweiler

Het slaperige gehucht Duttlweiler is het kleinste wijndorp in de regio van Neustadt en wordt volledig omgeven door de wijngaarden en landerijen die typisch zijn voor deze omgeving.

19 wijnboeren onderhouden de 1000 jaar oude traditie van wijn maken in de traditionele wijngaarden van Mandelberg, Kreuzberg en Kalkberg, waar de grond het meest vruchtbaar is en wijnen van internationale allure worden geproduceerd. Het belangrijkste wijnfestival vindt plaats in het tweede weekend van augustus en is een van de oudste feesten in de Pfalz. Pittoreske en tot in de details gerestaureerde wijnboerderijen verwelkomen de bezoekers van het festival waarbij ook de wijnkoningin van Duttweiler wordt gekroond op de openingsvrijdag. Duttweiler is ook een perfect vertrekpunt voor fietsers.

De 'kool- en koolraap'-route is een eenvoudige fietsroute voor de hele familie en loopt parallel aan de Duitse wijnroute. Duttweiler heeft vele aanknopingspunten voor het fietsnetwerk van de Pfalz, zodat u gemakkelijk van de 'Wijn tot de Rijn'-route bij het stadje Speyer kunt fietsen of een verfrissende duik neemt in het idyllische zwembad. De kunstenaar, Bernhard Matthäss, heeft de zandsteen van de Pfalz ontdekt als ruw materiaal voor zijn sculpturen, die u kunt zien in de Kreuzbergstrasse 41 (reserveren via tel: 063275846).

Een interessant onderdeel van het dorp is het communicatiesysteem. Ondanks dat het laatste dorpsnieuws uiteraard altijd wordt verteld bij de bakker, heeft het volledige dorp luidsprekers, zodat het laatste nieuws over dorpsactiviteiten, de uitslagen van de voetbalwedstrijden, vermiste katten en, uiteraard, wie op kop ligt in de jaarlijkse wielerkoers, voor niemand te missen is.