Seiteninhalt

Diedesfeld

In het meest zuidelijke wijnstadje, Diedesfeld, ligt het gegrafische centrum van de Duitse wijnregio. Dit punt gemarkeerd door een symbolische zandsteen.

Meer dan 2000 jaar wijnbouw, de houten huizen en de zandstenen muren hebben de architecteuur van dit typische dorp uit de Pfalz gevormd. De barokke kerk van St. Remigius met een rococo preekstoel is gebouwd in de 18e eeuw en kijkt uit over de Remigius fontein, die versierd is met natuursteen. Tweehonderd jaar ouder dan de kerk is het stadhuis dat in 1601 is gebouwd, samen met de grootste, uit een steen gehouwen trog die je in de Pfalz kunt vinden.

Kasteel Hambach kijkt uit over het dorp en geeft uitzicht tot het Zwarte Woud en de Odenwald. Aan de voet van het kasteel liggen de uitgestrekte wijnvelden die uiteindelijk leiden tot de Rijn. Het pad dat de Klausentalvallei doorkruist komt langs het kasteel en klimt omhoog tot de Kalmit (673m). Voor kinderen is er een natuurlijke speeltuin in de Kirchwiesenstrasse.

Wilt u meer leren over Diedesfeld? Tussen mei en oktober is om de week op woensdag een 'Guck- und Schlucktour' - een kijk en drinktour - waarbij u via een culinaire tour deze regio kunt bezoeken (reserveren kan via tel: 0632186146).