Seiteninhalt

Advent in KurPfalz

De Pfalz is een regio vol oude tradities, daarom is het de ideale plek voor het ontdekken van kersttradities. Neustadt, Deidesheim, Bad Durkheim, Landau, Freinsheim, Speyer, St. Martin, Wachenheim or Neuleiningen ... hullen zich tijdens de Advent in goud!

Deidesheim

Leder jaar tijdens de kerstperiode, verandert de wijnstad Deidesheim in een Adventschatkist: Het begint met de bruisende "Hemelse Mijl" tussen het marktplein, de vestingsgracht en het stadsplein met meer dan 100 exposanten.
Ambachtslieden bepalen het gezicht van het kerstplaatje in het fraai gedecoreerde middeleeuwse centrum: Bij veel stands kun je meekijken met het werk van bijvoorbeeld glasblazers, goudsmeden, kleermakers, houtsnijders, kuipers, banketbakkers, pottenbakkers en er zijn kramen waar middeleeuwe figuren worden gemaakt. Traditioneel worden alle activiteiten geleid door een "meester".
De kerstmarkt in Deidesheim heeft veel te bieden!

Freinsheim

Via een “Sterrenpad” worden bezoekers van poort tot poort geleid langs straten met vakwerkhuizen en romantische hoekjes. De historische stadsmuren, hoekjes, stegen en winkeltjes geven Freinsheim  unieke charme zodat je extra geniet van het kerstseizoen bij sterrenlicht.

Heidelberg

De kerstmarkt dompelt de oude stad onder in kerstmagie. Met meer dan 140 stands op zes verschillende plaatsen, van de Bismarckplatz tot de Karlsplatz voelen bezoekers van over de hele wereld zich hier thuis. Naast culinaire genoegens en mooie cadeau-ideeën zijn er wat culturele evenementen zoals kerkconcerten en, niet te vergeten, kinderactiviteiten. Iedereen die hier rondloopt, met het romantische kasteel op de achtergrond, beleeft gegarandeerd een onvergetelijk moment.

Landau

De traditionele ambachten van de Thomas Nast Nikolausmarkt worden getoond door 70 standhouders en 34 artiesten die dagelijks hun werk laten zien in twee grote paviljoens. In feestelijk versierde houten huizen kun je genieten van een glas glühwein, brandewijnpunch of heerlijke wafels en barbecuespecialiteiten.

Mannheim

De kerstmarkt bij de watertoren in Mannheim nodigt uit tot rondstruinen en vermaak. Deze kerstmarkt is niet alleen poulair bij de inwoners van Mannheim, maar trekt ook veel bezoekers uit andere delen van Duitsland, Frankrijk, Nederland en Zwitserland. Met zo'n 200 feestelijk gedecoreerde hutten is het één van de grootste en oudste kerstmarkten van Duitsland

Schwetzingen

De sfeervol verlichte binnentuin van het electorale zomerverblijf en de uitnodigende Schlossplatz vormen de unieke setting van de "4e Electorale kerstmarkt ".
Feestelijk verlichte tenten nodigen bezoekers uit tot struinen gedurende het 2e,3e en 4e Adventweekend.
Schwetzingen's zustersteden in Hongarije, Italië, Franrijk en wijn-zusterstad Wachenheim bieden vele specifieke producten en gerechten.

Speyer

Door de schitterende verlichting en versierde dennenbomen ben je direct in kerstsfeer en in de bittere kou is er niets lekkerder dan een glas glühwein: De magie van de Speyer kerstmarkt wordt benadrukt door de vele kraampjes en verrassingen, koren en muziekgroepen, die jaarlijks van de partij zijn. Volgens traditie presenteren de zustersteden van Speyer zichzelf het weekend in de binnentuin van het stadhuis.

Worms

De Nibelungenstad biedt een kerstmarkt met een goedgevuld en gevarieerd programma.

Kerstmarkt voor kinderen en volwassenen
De Worms kersmarkt wordt gehouden op de romantische, hooggelegen markt en biedt volop vermaak. Op de markt kunnen jonge bezoekers dieren aaien in de bak met levende dieren of een ritje maken in de kersttrein, terwijl de ouders genieten van de geur van geroosterde amandelen en een glas glühwein, of rondneuzen tussen de ambachtelijke houten kunstvoorwerpen.

Turmblasen
De eindceremonie wordt verzorgd door de toren brass band, waarbij de barokke brassband afwisselend vanaf de Westelijke toren van de cathedraal en de klokkentoren van de Magnuskerk speelt. Jaarlijks staan honderden inwoners en bezoekers met kaarsen en liedteksten in hun handen op de Domvorplatz te luisteren en mee te zingen, om de aankomende vakantieperiode in te luiden.