Seiteninhalt

De Pfalzkeuken

De culinaire cultuur van de Pfalz is door de eeuwen heen sterk beïnvloed, voornamelijk door het buurland Frankrijk en dit is te zien aan gerechten als paté, flammekuchen of tarte flambé.

Varkensvlees is nog steeds het belangrijkste ingrediënt van vele worstrecepten uit de Pfalz. Andere gerechten zijn Sauerkraut, gerookte ham, forel- verse uit een van de vele rivieren,witte asperges, vele soepen, en daarnaast heeft wild ook een belangrijke plaats in de lokale keuken.

Restaurants

Wijnwinkels & Weinstuben

De vinotheken, die overal in de regio te vinden zijn, zijn kenmerkend voor de gastvrijheid en levensstijl in de Pfalz. Ze nodigen je uit tot het laagdrempelig proeven en kopen van wijn. Hoewel wijn hier op de voorgrond staat, betekent dit niet dat er niets anders te bewonderen is. Door de uitzonderlijke architectuur van de vinotheken kunnen de wijnen worden geproefd in een perfecte omgeving zodat de ervaring voor de proevers extra bijzonder is. Wijn wordt hier niet alleen gedronken, maar ervaren met alle zintuigen en vaak vind je er ook de bijbehorende “delicatessen”. Daarnaast bieden de meeste wijnboeren de mogelijkheid tot het proeven en kopen van hun zelfgeproduceerde wijnen.

La Boutique

"La Boutique" Bodega & Bar is niet alleen een winkel voor wijn en sterke drank,maar ook een café dat na het aperitiefmoment verandert in een fraaie bar.

Verdere informatie

La Bodega

Kunst & wijn. Spaanse tapas in een aangename sfeer met een heerlijke selectie Pfalze & Spaanse wijnen.

Verdere informatie

 

 

 

Bottles

Een ruime selectie wijnen uit Neustadt en de Pfalz (meer dan 70 wijnhuizen) in een gezellige sfeer. Wijnprijzen als in de individuele wijnhuizen.

Verdere informatie

 

 

 

Vinothek Isler

In een moderne vinotheek, omringd door wijngaarden, zijn excellente mousserende wijnen en wijnen uit de Weingut Ökonomierat Isler te vinden. Een kleine selectie eten, koffie & cake, cocktails en non-alcoholische dranken vullen het grote aanbod aan. Het gebouw is compleet drempelvrij.

Verdere informatie

Urgestein Bar

In het oudtse gedeelte van Steinhäuser Hof is "The Urgestein Bar" - onze wijnbar en wijnwinkel. Meer dan 300 wijnen kunnen worden geproefd en we serveren " kleine gerechten waar je niet vol van raakt, maar wel blij".

Verdere informatie

Rebstöckel

De wine & wine shop biedt inspiratie met zijn wijnselectie van lokale druiven (witte en rode wijnen), aen huisgemaakte, versgebakken tarte flambee, vgevarieerde salades en desserts die samengaan met wijn.

Verdere informatie


Hier is een lijst met alle tavernes in Neustädter te vinden

Een overzicht van alle wijnhuizen in Neustadt is hier te vinden:

Wijnboeren in Neustadt an der Weinstraße